CégünkrőlRólunk

Minőség, pontosság és megbízhatóság – a Bát-Grill Kft. működését a stabilitás és a tervezett, ütemes fejlődés jellemzi. Átlátható és ellenőrizhető működésünknek, elégedett partnereinknek és vállalkozóinknak köszönhetően évről évre kiegyensúlyozottan, arányosan növekszik a termelési kapacitásunk. A saját fejlesztésű, védett receptúrával, a Revolution Nutritionnal táplált Premium Gold csirkék kiemelkedő minőségüknek köszönhetően az egészségtudatosan étkező magyar családok konyhájának keresett alapanyaga.

Cégtörténet

Neidhardt Ferenc, cégünk termelési igazgatója 1994 januárjában kereste fel Jordán Józsefet, hogy az egykori bátaszéki baromfifeldolgozó lelkes, tenni akaró dolgozóira építve megmentsék a bezárás szélén álló üzemet. Az ötlet kidolgozása és az alapos tervezés egy évet vett igénybe. Az élelmiszeripari üzemmérnök Szekeres Sándorral kiegészülve 1995 májusában alapították meg a Bát-Grill Kft.-t. A csapathoz egy évvel később csatlakozott Jordán András, és létrejött a cég ma is működő vezetése.

Az első izgalmakban és élményekben gazdag vágási nap ötszáz, és a ma vágott, óránkénti négyezer csirke között eltelt 25 év, de a cég semmit sem adott fel az elveiből. A cégünk azóta is mindig szem előtt tartotta az ütemes, kiegyensúlyozott növekedést, amit a növekvő kereslet és bevétel tett lehetővé. A régi, idővel elavulttá váló feldolgozó üzemet hamar kinőttük, így szükségessé vált a hosszú távú fejlődés lehetőségét biztosító új telephely kialakítása. Cégünk első jelentős beruházását a bátaszéki, egykori kenyérgyár épületének megvásárlása jelentette 1997-ben. Az elszántságnak, a megfeszített munkának köszönhetően itt a vágás 6888 csirkével zajlott – minden nap két, 3444 darabos élőállatszállító-szerelvényt tudtak behozni az üzembe.

A cég ma is itt végzi tevékenységét, de a következetes fejlesztéseknek köszönhetően már alig ismerni rá a bő két évtizeddel ezelőtti központra. Az ezredfordulótól a kétezres évek elejétől szereztünk HU301 export engedélyt, és vezettük be az ISO 9001:2000 minőségirányítási rendszert. Ekkor kezdtük meg a saját gépjármű flottánk kiépítését, ami minden korábbinál nagyobb szabadságot jelentett számunkra. 2008-tól vezettük be az ISO 22000:2005 rendszert, míg 2012 óta halal vágási engedéllyel is rendelkezünk.

2020 tavaszán zárult le egy számunkra történelmi léptékű, komplex beruházás, modernizálás és kapacitásbővítés, melynek keretében óránként 4000 csirkét vagyunk képesek feldolgozni. A cégfilozófiának megfelelően további fejlesztések folyamatban vannak, így a környezetvédelmi hatékonyság növelése, napelem-rendszer telepítése és a jelenlegi hűtőkapacitást növelő hűtőház felépítése.

Revolution Nutrition

A Bát-Grill életében fordulópont volt a 2007-es év, hiszen hosszú évek kutatómunkája és tesztelése után megszületett a Revolution Nutrition. Az egyedi takarmányreceptnek köszönhetően nemcsak egészségesebbek lettek, de vásárlóink visszajelzései alapján jellegzetes házias színt, ízvilágot kaptak a Premium Gold csirkék. A zárt, teljes mértékben ellenőrzött beszállító rendszer fontos pillére ez, hiszen az úttörő, egyedi receptúra alapjául szolgáló takarmányt is partnereink termelik meg. A Revolution Nutrition megalkotása mögött az a tudatos döntés volt, hogy egyedi, jól felismerhető legyen a Premium Gold csirke. Ezáltal akik a bátaszéki minőséget keresik, könnyebben azonosítani tudják, szemmel megkülönböztethetik a Premium Gold csirkéket a többi terméktől a boltokban. Ez mára a cég védjegyévé vált. A vevők visszajelzései alapján a Premium Gold csirkék porhanyósabbak, ízletesebbek lettek, színük a házias ízvilágot idézi fel.

Revolution Nutrition

Második generációs menedzsment

A Bát-Grill Kft. vezetői és tulajdonosi köre kipróbált emberi kapcsolatokon alapul, a harmóniát jól jelzi az eltelt 25 év. A vezetőség tudatosan dolgozik azon, hogy előkészítse a cég kulcspozícióinak átadását a fiatalabb generáció részére.

Ennek a folyamatnak a része, hogy a jelöltjeink több pozícióban is dolgoznak, megismerve a cég működését a feldolgozástól kezdve a raktározáson át a szállításig. A leendő vezetőket bevonjuk a mindennapi feladatokba, így megismerik munkát, alapelveiket - amikkel egyébként már hosszú évek óta, családi körben is találkoztak. Mindeközben pedig egy teljesen újfajta lendületet adnak a cégnek.

A korbeli különbségeket fiatalos, nyitott és vállalkozókedvű vezetőség ellensúlyozza, az új generáció pedig a kulcsa, hogy a Bát-Grill Kft. meghatározó tényező maradjon a 21. században is, s a jövőben ugyanazokat az értékeket biztosítsa, amiket eddig: minőséget, pontosságot, megbízhatóságot.


Bepillantás a hétköznapjainkba


Régmúlt

A régmúlt fotóit készítette: Nanoq Nakokrii