Pályázat


szechenyi tábla

A kedvezményezett neve: Bát-Grill Kft. 7140 Bátaszék, Mohácsi út 721/5 hrsz
A projekt címe: Napelemes rendszer telepítés a Bát-Grill Kft. telephelyén
A szerződött támogatás összege: 58.487.465 millió Ft, azaz ötvennyolcmillió-négyszáznyolcvanhétezer-négyszázhatvanöt Forint
A támogatás mértéke: 55%
A projekt rövid ismertetése: A beruházással az épületeinknek és az épületekben folyó gazdasági-termelési folyamatok energiafogyasztásának fedezését szolgáló napelemes rendszer telepítése a cél. A projekt során a megvalósítási helyszínen, a 7140 Bátaszék, Mohácsi út 721/5 hrsz alatti telephelyünkön található épület tetőszerkezetén került elhelyezésre 990 db 400Wp Jolywood napelemmodul, valamint 11 db Fronius Eco 27.0-3-S inverter.
A napelemes rendszer névleges teljesítménye 396 kWp.
A beruházással csökkentjük a rezsiköltségünket, ezzel hozzájárulva gazdasági versenyképességünk erősödéséhez mindezt a környezetterhelés csökkentése mellett.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.05.07
A projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2019-00456


2021.06.02.
SAJTÓKÖZLEMÉNY

NAPELEMES RENDSZER LÉTESÍTÉSE A BÁT-GRILL KFT TELEPHELYÉN

A Bát-GRILL Baromfifeldolgozó Kft 58,49 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert a ”GINOP-4.1.4-19 – „MEGÚJULÓ ENERGIA HASZNÁLATÁT, ENERGIAHATÉKONYSÁG NÖVELÉSÉT CÉLZÓ ÉPÜLETENERGETIKAI FEJLESZTÉSEK TÁMOGATÁSA” tárgyú pályázati kiíráson, melynek eredményeképpen napelemes rendszer telepítése valósult meg.

A fejlesztés eredményeként egy 297 kVA névleges teljesítményű napelemes rendszer került telepítése a BÁT-GRILL Kft. bátaszéki telephelyén. A napelemek a teljes csarnok tetejére kerültek felszerelésre. A napelem modulok Lindab (trapézlemez) héjazatú tetőszerkezetre rögzültek, a fejlesztést követően az épületre 990 db 400Wp teljesítményű Jolywood napelemmodul került elhelyezésre. A fejlesztés eredményeként a napelemek által termelt zöld energia fogja részben szolgáltatni az elektromos áramot, amelynek hatására csökkenni fog a primer energia mennyiség felhasználása és ezáltal a környezeti terhelés, valamint a rezsiköltség is. Ez kihatással lesz a vállalat által végzett tevékenységre oly módon, hogy a csökkenő működtetési költségek önköltségre gyakorolt kedvező hatásával versenyképes, kedvező piaci árakat tud kialakítani. Hosszú távú hatásaként a meglévő termékek gyártási volumenének növekedése várható.

További információ kérhető:
info@batgrill.huszechenyi pályázat üzem bővítés

Projekt címe: „A Bát-Grill Kft. feldolgozóüzemének bővítése, technológiai korszerűsítése”
Projekt azonosító: GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017-00022
Projekt teljes költsége: 867,74 millió Ft
Vissza nem térítendő támogatás összege: 321,25 millió Ft
Visszatérítendő hitel összege: 329,93 millió Ft

Megvalósult projekt leírása

A beruházással a vágóüzem kapacitását bővítettük és a technológiai vonalakat korszerűsítettük. A meglévő 2.000 db/óra vágókapacitást 4.000 db/órára növeltük, ehhez kapcsolódó építészeti beruházással a vágóüzemet átépítettük, új élőállat fogadó csarnokot építettünk. A technológiai korszerűsítés keretében a korábbi ketreces élőállat beszállítást konténeres-fiókos beszállítás váltotta fel. A rendszer működtetéséhez egy komplett konténeres élőállat kezelő gépsort telepítettünk a vágóvonal elejére. Korszerűsödött a teljes vágósor (kábító, ölőgép, véreztetés, forrázás, kopasztás, melléktermék kezelés), a zsigerelővonal egyes elemei, valamint automata átfüggesztő berendezések kerültek beépítésre. A daraboló üzemrészben automata mellfiléző berendezés lett üzembe állítva. Az építészeti beruházás érintette a dolgozók szociális blokkjának (étkező, dohányzóhely, üzemi mosdók, tárolók, öltözők) teljes átalakítását is.

A projekt fizikai befejezésének időpontja: 2020. január 27.


SAJTÓKÖZLEMÉNY

A bátaszéki BÁT-GRILL Baromfifeldolgozó Kft. az EURÓPAI UNIÓ Európai Regionális Fejlesztési Alapja és Magyarország Kormánya társfinanszírozásában, a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Progarm (GINOP-1.2.6-8-3-4-16-2017 számú pályázati felhívás) "Élelmiszeripari komplex beruházások támogatása kombinált hitelkérelmekkel" keretében bővítette feldolgozó üzemét, korszerűsítette a baromfifeldolgozás technológiáját.

A projekt címe: "A BÁT-GRILL Kft. feldolgozóüzemének bővítése, technológiai korszerűsítése"

A beruházás projekt 867,74 millió Ft ráfordítással valósult meg, a vissza nem téritendő pályázati támogatás összege: 321.246.555 Ft.

A korábbi 2.000 db/óra kapacitású brojlercsirke vágás, feldolgozás a beruházás befejezése után 4.000 db/órára bővült.

A teljes építészeti és technológiai korszerűsítés projekt 2020. január 31-én fizikailag lezárult, a próbaüzemet követően a feldolgozás teljes kapacitással működik Dél-Dunántúl legnagyobb brojlercsirke vágóhídján.

A BÁT-GRILL Baromfifeldolgozó Kft. Bátaszék városának legnagyobb foglalkoztatója, 2019 évben 5,8 millió darab brojlercsirkét vágtak, dolgoztak fel az üzemben. A tavalyi évben a cég tevékenységének elismeréseként Szekeres Sándor ügyvezető igazgató átvehette az Év Tolna Megyei Vállakozója kitüntető címet, ami a szakember szerint a BÁT-GRILL Kft. kollektíváját, és mindazon munkatársakat illeti, akik korábban a cég felépítéséért, működtetéséért dolgoztak, sokat tettek a BÁT-GRILL Kft. eredményes munkájáért, jövőjének megalapozásáért.


KÖSZÖNJÜK AZ EURÓPAI UNIÓ és MAGYARORSZÁG KORMÁNYA TÁMOGATÁSÁT!

Tolna Megyei Krónika, 2020